Krema za podočnjake

Ako ustaješ rano ujutru, verovatno samo poželiš da se vratiš u krevet kada vidiš tamne podočnjake. Da li postoji način da ih se rešiš i kakva krema za podočnjake ti treba?

Krema za podočnjake: Šta treba da sadrži?

Sigurni smo da su ti se smučile okoloočne kreme protiv podočnjaka koje ne rade ništa. To i jeste slučaj kod većine, često samo hidriraju kožu i to je to. Ako nemaš problem za tamnim kolutovima ili boricama oko očiju, krema za očnu regiju ti verovatno nije ni potrebna. Ali ako se ipak mučiš sa njima, ovo su sastojci koji će ti pomoći.

Bakuchiol ili retinol

Niacinamid ili vitamin C

Ova dva moćna sastojka neverovatno deluju protiv bora na licu. Smanjuju njihovu dubinu i pružaju efekat zaezanja. Osim toga, sjajno deluju i na podočnjake jer ih čine manje vidljivim.

Vodi računa da, ako izabereš retinol, obavezno koristiš i kremu sa zaštitnim faktorom. Uz bakuchiol SPF nije neophodan ali je poželjan jer usporava starenje kože.

Vitamin C je poznat po tome da pruža blistavi efekat i posvetljuje tamne fleke na licu, pa tako i podočnjake. Nažalost, ne deluje na vidljive znakove starenja ali smanjuje pojavu novih bora.

S druge strane, niacinamid dokazano deluje na fine linije, a takođe ujednačava ten i odličan je protiv podočnjaka.

Kako da znam da je krema za podočnjake dobra?

U moru teglica i tubica, ume biti teško prepoznati kvalitetan proizvod. Pre svega, bilo bi super da ne sadrži parfem jer može izazvati peckanje i iritacije.

Osim toga, hidratacija je ključna jer je ova regija osetljivija i podložnija dehidrataciji. Zato potraži ulja i butere koji će obezbediti dugotrajnu hidrataciju i zaključati vlagu.

Prelazimo na važne sastojke protiv podočnjaka i bora – dakle, mora da sadrži makar jedan aktivan sastojak. Idealno je kada sadrži kombinaciju jer to onda znači bolji i brži efekat.

Ako do sada nisi pronašla idealnu, toplo ti preporučujemo prirodnu Bakuchiol okoloočnu kremu – evo i zašto. Ona sadrži bakuchiol i niacinamid, kao dobitnu kombinaciju protiv bora i tamnih podočnjaka. Osim toga, tu je i kombinacija skvalana, jojobinog ulja, ulja makadamije i šipurka. 

Do kraja marta imamo nešto super za tebe – poklanjamo ti je potpuno besplatno. Sve što treba da uradiš je da napuniš korpicu do 1.500 dinara i okoloočna krema će se automatski dodati. Požuri!