dobra skincare rutina

Koliko god da nas luksuzni brendovi „bombarduju“ skupim serumima i kremama, istina je da dobra skincare rutina zapravo ne mora da bude skupa.

Dobra skincare rutina: Koliko novca je potrebno izdvojiti?

Kada izdvajamo novac za negu kože, očekujemo instant rezultate. Istina je da sa skupljim proizvodima dolazi i (uglavnom) bolja ambalaža, prijatniji miris i prestiž koji sa sobom nose. Ali da li skuplje garantuje bolje? Uglavnom ne.

Ono što uglavnom plaćamo kod skupe kozmetike su „fensi“ sastojci i prepoznatljivi miris brenda. Često luksuzni brendovi koriste formulacije jefitnijeg brenda. Takođe, imaju svoje specijalne mešavine sastojaka koje ne moraju otkriti. Zbog toga je moguće da su 10% mešavine aktivni sastojci, a 90% voda!

Osim toga, velike kompanije u svom vlasništvu imaju i komercijalne i prestižne brednove. A razlika u ceni je drastična, međutim ne i kvalitet. To znači da često plaćamo brend, a ne efekat proizvoda.

Koliko košta dobra skincare rutina?

Da biste doneli odluku da li da uložite novac u skupocene proizvode za negu lica, istražite listu sastojaka. Proverite da li za njih zaista postoje istraživanja koja dokazuju njihov neverovatan efekat na koži. Takođe, možete potražiti i utiske onih koji su već koristili taj proizvod.

Nakon što se informišete o sastojcima i utvrdite koji su idealni za vas, možete pronaći mnogo povoljnije alternative poznatih skincare proizvoda. A rezultat je gotovo isti!

Zapamtite, na kraju dana je važno samo ono što vašoj koži prija i pruža rezultate. Pa, ako vam odgovara serum koji ste platili 1000 dinara, nema potrebe da izdvajate 5000 dinara za neki drugi, samo zato što je sada u trendu. Nega lica je ipak samo nega, a ne profesionalni tretman ili estetska operacija.