proširene pore

Rupice na obrazima nisu slatke jedino kada se radi o proširenim porama. Šalu na stranu, svi ih imamo ali ipak postoji način da ih učiniš manje vidljivim.

Proširene pore: Kako ih smanjiti?

Bez obzira koji tip kože imaš i da li je tvoja koža problematična ili ne – proširene pore imamo svi. Nažalost, nije ih moguće fizički smanjiti zbog toga što nemaju mišiće. To znači da se one ne šire i ne skupljaju. Ali sigurno si primetila da su nekada vizuelno BAŠ VELIKE!

Šta proširene pore čini vizuelno većim?

Da bi ih se rešila, prvi korak je da vodiš računa da svake večeri detaljno očistiš kožu. Poželjna je dvostruka metoda čišćenja jer će dubinski ukloniti sve nečistoće „zarobljene“ u porama. Šminka, mrtve ćelije i prljavština čini da proširene pore deluju još veće, pa ih nikako ne želiš na licu tokom noći.

Osim toga, ako je tvoja koža masna ili kombinovana, višak sebuma se nakuplja na koži, pa i u porama. One se pune i vizuelno su šire. Zato bi bilo super da u svojoj rutini imaš proizvode sa salicilnom kiselinom koji regulišu sebum i drže proširene pore čistim.

Kako smanjiti proširene pore?

Za početak: dvostruka metoda čišćenja. Započni čišćenje micelarnom vodom, a zatim koristi gel ili penu za umivanje.

Nakon toga, koristi proizvod sa salicilnom kiselinom – ona dubinski prodire u pore, čisti ih i vizuelno smanjuje.

Obavezno svakog jutra nanesi SPF. UV zračenje oštećuje vlakna kolagena koja čine kožu elastičnom. Manje elastična koža = šire pore.

Šta je vama pomoglo protiv proširenih pora?