ulje za lice

Ako si ljubitelj kozmetike, sigurno znaš sve o redosledu proizvoda za negu lica. Gotovo uvek se koristi trik – od najređe do najgušće teksture. Ali da li je uvek tako?

Aha, zato se ulje za lice nanosi pre kreme

Da bi koža upila sve te neverovatne aktivne sastojke, nije dovoljno samo da ih naneseš na lice. Zapravo, vrlo je bitno kako se nanose, posebno ako imaš serume, kremu, ulja i tonik u rutini nege. 

Kada se nanosi serum za lice?

Kada se nanosi ulje za lice?

Ako želiš da postigneš najbolje rezultate, neophodno je da serum za lice pravilno naneseš. To podrazumeva da koža bude u potpunosti čista i suva (ili blago vlažna za serume za hidrataciju). Pre seruma možeš naneti i tonik sa hidratantnim sastojcima ili kiselinama.

Ukoliko kombinuješ više seruma u istoj rutini, važno je prvo naneseš onaj sa nižom pH vrednošu. Znam, sigurno ne želiš ovim da se zamaraš ali vrlo je jednostavno. Na primer, nižu pH vrednost imaju serumi sa kiselinama u odnosu na serume za hidrataciju.

Dakle, prvo se koristi serum sa vitaminom C ili sa AHA i BHA kiselinama. A onda zatm hijaluronska kiselina i niacinamid. Ako u rutini imaš serum sa retinolom, prvo nanesi hidratantni serum da zaštitiš kožnu barijeru. Naravno, uz bakuchiol ti ovaj korak nije neophodan jer ne izaziva neželjene reakcije.

S druge strane, kada je u pitanju ulje, možeš se držati redosleda – od najređe do najgušće teksture. To bi značilo da ulje naneseš nakon kreme za lice, na samom kraju rutine. Ili pre SPF-a, ako ga koristiš ujutru jer je krema sa zaštitnim faktorom uvek poslednji korak.

Ali zašto bi se onda ulje koristilo pre kreme?

Razlog je prilično jednostavan. Ako ulje za lice naneseš pre kreme, efekat hidratantne kreme će biti još bolji. To znači da ćeš dobiti intenzivnu hidrataciju sa proizvodima koje već imaš i tako poboljšati rezultate.

Ovaj trik je posebno pogodan za noćnu rutinu jer stvara osećaj noćne maske koja će preporoditi kožu. 😊

Nadamo se da ti je sada jasnije zašto preporučujemo da naše Bakuchiol ulje koristite pre Bakuchiol kreme. Ali naravno, ako ti više prija (ili za dnevnu varijernu), slobodno koristi ulje nakon kreme. Anti-age efekat će u oba slučaja biti isti i vrlo brzo vidljiv! 💚