Svaki aktivni sastojak je priča za sebe i povlači niz pitanja, zato ćemo ti odgovoriti na četiri najčešća pitanja za koje nisi znala odgovor kada je bakuchiol u pitanju.

"Prirodni retinol" i šta da očekuješ od njega?

Znam da znaš da su bakuchiol prozvali prirodnom alternativom retinola zbog toga što su vrlo slični po efektu. Iako po molekularnoj građi nisu ni blizu, pokazalo se da gotovo podjednako dobro deluju protiv bora i znakova starenja. Ali ako si mislila da je to sve – nije, jer bakuchiol takođe i ujednačava teksturu, flekice od akni ili sunca i smanjuje crvenilo kože.

Kako se kombinuje sa ostalim sastojcima?

Da li se koristi ujutru ili uveče?

Kada su ti serumi za lice strast i voliš da eksperimentišeš sa aktivnim sastojcima, ponekad je teško uklopiti ih sve u rutinu. Ali tu ti bakuchiol neće praviti problem jer je uz njega nega lica tako jednostavna! On se slaže baš uz sve, ne moraš da brineš.

Totalno je svejedno! Ako voliš da uveče na brzinu skineš šminku, naneseš hidratantnu kremu i legneš odmah na spavanje, bakuchiol možeš ostaviti i za jutro jer ne čini kožu osetljivijom na sunce kao retinol. Uz njega ti neće biti neophodne ni kreme za lice sa zaštitnim faktorom. Tako da je na tebi da izabereš kada se najviše uklapa u tvoj raspored i ostatak rutine.

Suva ili vlažna koža?

Koliko često se koristi?

I ovo je na tebi! Vlažna koža olakšava da proizvod pruži više benefita jer ga kože bolje upija ali neki aktivni sastojci ne bi trebali da se koriste na vlažnoj koži jer su suviše agresivni za dublje slojeve, pa ih zato nanosimo nakon što u potpunosti utapkamo višak vode. Bakuchiol možeš da koristiš kako god, pronađi način koji tvojoj koži najviše prija!

„Jesam li ga sinoć stavila ili nisam? Kojim danima ono beše ide? “ Toga više nema kad jednom uvedeš bakuchiol u rutinu. On može da se koristi baš svakog dana, ujutru i uveče. Ako ga tek upoznaješ, a imaš osetljivu kožu, predlažem ti da ga ipak prvih nedelju dana nanosiš svakog drugog dana kako bi pratila kako reaguješ na njega jer je poprilično jak biljni ekstrak ali isušivanje, peckanje i iritacije koje idu uz retinol, definitivno ne idu uz bakuchiol!

Mi smo formulisali kombinaciju ulja i skvalana sa čak 1% bakuchiol-a koji će tvojoj koži pružiti intenzivnu negu ali i anti-age efekat. Visoka koncentracija je idealna ako već primećuješ znakove starenja, imaš dublje bore i uporne fleke na licu. A ako si u kasnim dvadesetim godinama i želiš da usporiš nastanak finih linija, odložiš bore i ujednačiš teksturu, izaberi laganu kremu za lice sa bakuchiol-om i niacinamidom.

Tu sam ako imaš bilo kakvih dodatnih pitanja! Piši mi kakvi su tvoji utisci ako si mu već dala šansu.