Između te gomile bočica koje naglašavaju raznorazne aktivne sastojke i obećavaju čuda, verujem da si kao i ja zbunjena koji tonik za lice da izabereš.

Sećam se kada mi je pre par godina drugarica preporučila jedan, i to protiv akni, a ja sam brže-bolje poletela da ga kupim kako bi ih se rešila. Naravno, tada nisam imala pojma o sastavu, već sam lice „častila“ raznoraznim lošim sastojcima koji su samo pogoršavali akne. Da sam bar nešto znala, videla bih da alkohol koji se nalazio na vrhu liste nikako nije dobar znak

Uvek prvo ovo proveravam

Dakle, alkohol je veliko NE! Nisu svi loši ali ako se na prvih nekoliko mesta nalazi Alcohol ili Alcohol Denat, najbolje bi bilo da zaobiđeš taj tonik, posebno ako ti je koža sklona nepravilnostima, kao i moja. Oni su vrlo agresivni, mogu izazvati dehidrataciju kože koja onda vodi u još veći problem – više sebuma da bi se barijera „oporavila“, a više sebuma obično znači i više bubuljica.
 

Takođe, neki parfemi umeju biti iritirajući, pogotovo ako nisu prirodnog porekla, te i njih uglavnom izbegavam.

Šta tonik treba da sadrži?

Kratka horor priča: bubuljice i mitiseri. O njima češ naći svakakve zablude – šta treba, a šta ne treba da koristiš. Isprobala sam gooomilu preparata protiv tih dosada i ubedljivo mi se najbolje pokazala salicilna kiselina jer ne samo što deluje protiv njih, nego i smanjuje pojavu novih akni. Ona je odličan izbor i ako imaš masnu kožu jer reguliše sebum.

Gde su bubuljice, tu su i flekice. Bezbolnije ali upornije, često su potrebni meeseci da u potpunosti prođu. To je zbog toga što su hiperpigmentacije dublje oštećenje na koži koje su posledica povreda od akni ili od prekomernog izlaganja suncu. Naoružaj se strpljenjem i tonikom sa AHA kiselinama ili niacinamidom. Već za par nedelja ćeš videti rezultate, samo budi uporna!

Ako pak imaš i bubuljice i flekice, apsolutno neka ti u užem izboru bude BioSalix Toner za nesavršenu kožu jer on sadrži kombinaciju i salicilne kiseline i niacinamida, pa će u isto vreme da ti pruži dvostruki efekat. Posebna preporuku imaš za njega ako si ljubitelj prirodne kozmetike i prednost daješ sastojcima biljnog porekla jer ih ovaj tonik sadrži čak 99,5%!

Pored čitave kolekcije tonika sa ovim i onim sastojcima, mogu slobodno da ti potvrdim da zaista rade ali samo ako nađeš pravi za svoju kožu, što ti verujem sada neće biti problem!